Vandreskoen

Derfor er riktig vask og impregnering så viktig

Derfor er riktig vask og impregnering så viktig

Å velge riktig vaskemidler, og å impregnere klær og utstyr vil ikke bare sørge for at du holder deg varm og tørr uansett vær, men det vil også forlenge holdbarhet og kvalitet i lang tid. Å bruke litt ekstra tid og noen kroner ekstra på riktig valg av vaske- og vedlikeholdsprodukter er en god investering for deg selv og miljøet.

 

”Vanlig” vaskemiddel er ikke godt nok

Treningsklær og fritidsklær med teknisk materiale blir like rene om du bruker vanlig vaskemiddel, men tekstilets fuktighetstransporterende evne blir svekket. I tillegg vil vanlig vaskemiddel verken fjerne eller forhindre at det bygger seg opp vond lukt, men kun maskere tekstilene med parfyme.

 

Hvor ofte bør du impregnere?

Impregnering er en behandlingsprosess for å gjøre ulike materialer motstandsdyktige mot vann og fuktighet. Turklær som brukes ofte (i snitt hver helg i året) bør impregneres minimum to ganger årlig.  Ved sjeldnere bruk er det nok med en gang årlig.

 

Vandreskoen har valgt Nikwax

Vi anbefaler miljøvennlige produkter, derfor har vi valgt Nikwax som vår leverandør.

Produsenten Nikwax har utviklet ulike vaskemidler og impregneringstyper som er tilpasset ulike materialer som gore-tex, softshelltekstiler, fleece, polyester/bomull og lerretsstoffer. Det samme gjelder ulike skomaterialer som lær, nubuck og semsket skinn.

 

Hvordan impregnere?

De aller fleste av Nikwax’ produkter kan vaskes inn i plagget ved å bruke vaskemaskin. De er enkle å bruke og leveres med bruksanvisning på emballasjen. I motsetning til andre produkter på markedet, trenger ikke Nikwax’ produkter å tørkes i tørketrommel for å aktivisere impregneringen.

 

Nikwax tilbyr en serie med miljøvennlige vaske- og skyllemiddelprodukter som på en sikker og enkel måte gjør klærne rene og oppfrisket, mens de fuktighetstransporterende egenskapene samtidig forbedres.

 

Skånsomt for miljøet

Nikwax er det tryggeste alternativet, både for deg og for miljøet. Produsenten har kun vannbaserte produkter i sitt sortiment. De er ikke brennbare og ikke giftige. Nikwax har heller aldri benyttet fluorkarboner.

 

Legg igjen en kommentar